Italiaanse eten en films.

Gianni organiseert Italiaaanse avonden met Italiaanse eten en films. De recepten komen uit de kooktraditie van zijn Romeinse familie en uit het kookboek- nu al een bestseller- van de Italiaanse schrijfster Lella Antinozzi "Just like mama used to make".
Bij alle gerechten van het menu horen recepten die tijdens de avond worden uitgedeeld.
De films worden gepresenteerd door G. Lattanzi en een vragenlijst wordt uitgedeeld om de aandacht op bepaalde aspekte van de film te vestigen, bijv. het thema, het gebruik van de videocamera, het belang van de muziek of van de stilte enz. Na de film wordt de gelegenheid gegeven voor feedback.

Prijs per avond: €.250 (escl. boodschappen)

etenamazon


Hier een voorbeel van een Italiaanse avond georganiseerd door G. Lattanzi
 

*    Una Serata Italiana aan het Spaarne,  woensdag 24 mei v.a.18.00 uur: film, muziek, eten en drinken met toelichting van beeldendkunstenaar en cinefiel Gianni Lattanzi en schrijfster Letta Antinozzi
 

Programma

18.00-18.30              Ontvangst

18.30-20.00              Italiaanse buffet (met receptuur) incl. wijn.

18.30-19.00              Presentatie van “Just like mama used to
                                  make”

19.30-20.00              Dessert  
                                Chocolade en sinaasappel cake 
                                Tiramisu van mamma Rosa
                                Espresso of thee.


20.00-22.00              Film: Pane e Tulipani  
                             
Voorafgaand aan de film houdt Gianni Lattanzi een korte inleiding over de film. Aan de hand van een vragenlijstje wordt enkele aspecten belicht, zodat u de film net even 'anders' ervaart. Na de film vraagt Gianni om feedback, zodat er nog wat kan worden nagepraat over hoe de film werd ervaren.

Brood en Tulpen
Regie: Silvio Soldini
Italie, 2000
Nederlands ondertiteld, 101 min.
Na “La vita e’ bella” van R. Benigni, is dit de Italiaanse film die in de laatste jaren het meest succes bij het publiek heeeft geoogsd. Deze film won bij verschijnen zo’n beetje alle Italiaanse filmprijzen die er te winnen zijn.
Het betreft een heerlijke Italiaanse comedie over liefde, en verhaalt van de avonturen van Rosalba, moeder en zachtaardige huisvrouw, gevangen in haar gezinnetje, getrouwd met een arrogante man, die haar sinds jaren bedriegt, van wie ze zich moet bevrijden om zichzelf vinden.
Tijdens een busvakantie in eigen land met haar man en twee zoons stopt de bus bij een wegrestaurant.Bij vertrek arriveert Rosalba net te laat en ziet de bus zonder haar vertrekken.Niemand blijkt haar gemist te hebben. Alleen achtergebleven gaat ze al gauw van haar onverwachte vrijheid genieten. Het is voor het eerst dat zij een week voor zichzelf heeft. Zo begint haar avontuur. Als een automobilist -met wie ze meerijdt -richting Venetie blijkt te gaan, geeft ze gehoor aan een impuls om zichzelf te tracteren op een vakantie in deze sprookjesachtige stad. Alles gaat voor de wind. Ze slaagt er al gauw in vrienden te maken, werk te vinden en nog meer...